hirdetés
2019. február. 18., hétfő - Bernadett.
hirdetés

Népszerű az ápolás és betegllátás

Az Origo azt írja, az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján az ápolás és betegellátás szak egyike a legnépszerűbbeknek.

hirdetés

Az Origo hallgatókat kérdezett az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki az ápolás és betegellátás szakra jelentkezik. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 4 528 fő
  • 2015-ben 4 595 fő
  • 2016-ban 4 588 fő
  • 2017-ben 5 225 fő

volt.

Az ápolás és betegellátás bérek hasonlóak az ápolóknál, a mentősöknél, a gyógytornásznál, a dietetikusnál és szülésznőknél is. A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2016-os adatai alapján ezen a területen bruttó 213 881 forint az átlagbér.

A képzés célja ápoló és betegellátó szakemberek képzése, akik az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról, valamint az egészségügyi és szociális ellátásról szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önálló felelősséggel részt venni.

(forrás: Origo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink