hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nem zár be a Honvéd kórház koraszülött osztálya

A napokban megjelent sajtóhírekkel szemben a Honvéd kórház koraszülött osztálya nem zár be – írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

A Honvédkórház Koraszülött Osztálya (PIC – intenzív koraszülött ellátási részleg) Magyarország kiemelkedő koraszülött részlege, ahol a munkatársak áldozatos munkával, elhivatottsággal látják el feladataikat nap, mint nap, és gondoskodnak a rájuk bízott pici újszülöttekről – közli a HM.

A napokban megjelent sajtóhírekkel szemben – ahogy arról korábban már tájékoztatást adtunk –, az intézmény koraszülött osztálya nem zár be. Kapacitáshiány miatt – az illetékes tárcával folyamatosan egyeztetve – a PIC előre láthatóan 2018. december 16-tól kezdődően rövid időre, átmenetileg elsődlegesen a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira irányítja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket. Így a biztonságos ellátás folyamatos.

A honvédelmi tárcának mint a Honvéd kórház fenntartójának határozott célja, hogy továbbra is minden feltételt megteremtve, biztosítsa a koraszülött osztály zavartalan működését.

A kórház vezetése az osztályon dolgozó és munkát vállaló orvosok és ápolók anyagi megbecsülését kiemelten fontosnak tartja, ezért ösztönzőrendszer bevezetését tervezi. Cél a szakemberhiány mielőbbi pótlása, hogy a PIC ismételten országos hírnevéhez méltó módon tudjon gondoskodni a pici koraszülöttekről. A Honvédkórház Koraszülött Intenzív Centrum működése néhány héten belül ismételten visszaáll a családok, az édesanyák, a babák szolgálatába.

hirdetés

Könyveink