hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Nem volt elég a kétszáz kilós fogyás

Későn jött a gyomorszűkítő műtét annak a férfinak, aki 450 kilósan, 155-ös BMI-vel kezdett életreformba, bár testsúlyának felét leadta, meghalt, még mielőtt talpraállhatott volna – adja hírül a NOL.

Keith Martin teljesen átlagos testfelépítésű kisgyerek volt. Kamaszként evésbe fojtotta anyja halála miatti gyászát és önérékelési zavarait. Komoly hízásnak aztán a húszas évei elején indult, addigra már húszezer kalóriát habzsolt be naponta, tízszer annyit, mint egy átlagos felnőtt.

Martin jóformán egész nap evett, de kizárólag gyorsételeket: reggelire 24 tojásos rántottát, majd következett a pizza, a kebab, különféle kínai tészták, hamburgerek, sütemények és csokoládék. majd az egészet hat csésze kávéval, valamint több liter cukros üdítővel öblítette le. Így hízott 450 kilósra, s úgy már felülni sem tudott.

Az orvosok a férfinak ekkor alig két évet jósoltak. A túlélés egyetlen esélyét az jelentette, ha felhagy a mértéktelen zabálással és lefogy, ám az ilyenkor szokásos gyomorszűkítő műtét elvégzéséhez is túl kövér volt. Ahhoz is le kellett adnia 120 kilót. Küzdelméről a brit Channel 5 forgatott dokumentumfilmet.

Az operáció során gyomrának háromnegyedét eltávolították, majd a felépülés alatt mindössze 1000 kalóriás étrenden volt. Így nyolc hónap alatt az eredeti testsúlyának közel felére fogyott le, ám mivel izmai teljesen elsorvadtak az évek óta tartó fekvésben, lábai még még mindig nem bírták el. Belső szervei viszont kezdték felmondani a szolgálatot... – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)

cimkék

hirdetés

Könyveink