hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Nem tudni, mi lesz a rezidensösztöndíjakkal

Kifejezetten rossz döntés volna, ha jogutód nélkül szűnne meg a rezidensek munkaadójaként ismert Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ – közölte a Magyar Nemzettel Sipka Balázs, a Magyar Rezidensszövetség elnöke.

Bár Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter már hetek óta ígéri a végleges listát, továbbra sem tudni, hogy mely egészségügyi háttérintézmények szűnnek meg vagy alakulnak át. Mindez annak tükrében különösen érdekes, hogy a januárban kiszivárgott változat szerint a kormány jogutód nélkül szüntetné meg például az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központot (ENKK), amely egy 2015. júniusi jogszabály szerint a rezidensek munkáltatója.

– Ez biztosan nem kivitelezhető, hiszen az összes rezidens munkáltatójáról beszélünk, nem lehet egyik pillanatról a másikra felszámolni. Az, hogy integrálják egy másik intézménybe, és hasonló struktúrában ugyanúgy működik tovább, talán elképzelhető, de jogutód nélkül megszüntetni nagyon rossz döntés volna, különösen akkor, ha nem határozzák meg jól, hogy mely intézmény veszi át a feladatokat – mondta a lapnak Sipka Balázs, a Magyar Rezidensszövetség elnöke. – Ha a rezidensek valóban támogatandó csoport a kormány szerint, akkor ebbe nem tudom beilleszteni, hogy egyszer csak megszüntetik a munkaadónkat – hangsúlyozta az elnök.

Az ENKK a megszüntetésére vonatkozó kérdésekre korábban úgy reagált: csak minisztériumi jóváhagyással nyilatkozhatnak, ezért az egészségügyért felelős államtitkárságot keresték, onnan azonban nem kaptak választ.

(forrás: Magyar Nermzet)
hirdetés

Könyveink