hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nem lesz új rabkórház

Hosszú távon Tököl fogja ellátni a fogvatartottakat, miután a miskolci rabkórház ügye lekerült a kormány napirendjéről, írja a Magyar Idők.

Nincs alternatívája a miskolci rabkórháznak. Most, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fejlesztés lekerült a kormány napirendjéről, hosszú távon Tökölre hárul a rabok ellátásának feladata – értesült a Magyar Idők. Információnkat a belügyi tárca azzal a megjegyzéssel erősítette meg, hogy a Büntetés-végrehajtás Központi Kórháza eddig is képes volt megbirkózni a helyzettel. Ezen a minisztérium szerint az új fegyintézetek átadása sem fog változtatni.

A lap forrásai szerint Miskolcon sem ezért akartak kialakítani egy új rabkórházat, mert Tököl tehermentesítésre szorul vagy szorulhat a jövőben. A beruházás mögött egy praktikus ok állt: az új bv-intézetek többsége az északi és a keleti országrészben épül, így olcsóbban és egyszerűbben lehetett volna Borosod-Abaúj-Zemplén megye központjába szállítani és ott ellátni a fogvatartottakat.

A hazai bv-intézetek mindegyikében van alapszintű egészségügyi betegellátás, amely a civil életben lévő háziorvosi ellátáshoz hasonlítható, néhány intézetben működik fogászati rendelő is. Ezt már a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője közölte. Orosz Zoltán elmondta: a tököli kórház betegforgalmát egy átlagos megyei kórház betegforgalmával lehet összehasonlítani.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink