hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Egészségpolitika

Nem lesz kórházösszevonás Debrecenben

Rácz Róbert hajdú-bihari közgyűlési elnök és Kósa Lajos debreceni polgármester szerint nincs olyan terv, amely szerint bármibe be akarnák olvasztani a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumához (DEOEC) tartozó klinikákat.
A két politikus ezt arra reagálva közölte, hogy Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke csütörtöki, debreceni sajtótájékoztatóján kifejtette: a szocialista párt aggályosnak tartja azt a tervet, mely szerint a fideszes irányítású Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és Debrecen városa által fenntartott egészségügyi holdingba olvasztanák be a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumához tartozó klinikákat.
 
Rácz Róbert közgyűlési elnök és Kósa Lajos polgármester szerint nincs olyan terv, amely „a DEOEC bármilyen beolvasztását célozná bármibe”. Mint közleményükben írták, ez hírlapi/politikai kacsa, terjesztőinek az a szándéka, hogy összeugrassa a DEOEC és a Kenézy-kórház vezetőit, dolgozóit. A közlemény kitér arra is: 2006-ban úgy vették át a kórházat, hogy milliárdos adósság terhelte.
 
Mint írják, „Juhászné és párttársai” 2007-ben megszavazták azt a törvényt, amely nyomán évi kétmilliárd forinttal csökkent a kórháznak az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól kapott finanszírozása. Ma a kórháznak egyáltalán nincs szállítói tartozása, „ez egyedülálló a mai magyar egészségügyben”.
 

cimkék

hirdetés

Könyveink