hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nem fogadja el a választ a FESZ

Az államtitkár úr válasza több okból sem fogadható el – írja közösségi oldalán a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ).

Balog Zoltán erőforrásminiszter korábbi kijelentései miatt nyílt levélben fordult a minisztériumhoz a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), amelyre Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár reflektált a Magyar Időkben. A szakszervezet nem fogadja el a választ, erről a közösségi oldalukon írnak.

Mivel olyan adatokra támaszkodik, amit nincs módunk kontrollálni, mivel ezek csak a kormányzati szervek számára érhetőek el – sorolja az indokokat a szervezet. A nyilvánosan elérhető KSH adatok, a kollégák nyilatkozatai nem ezeket a számokat tükrözik, még ha van is olyan aki rengeteg túlmunkával 300.000 forint feletti bruttó fizetést kap, nem mindegy hogy ezt mennyi munkabefektetéssel éri el.

A miniszter egyértelműen bérekről és nem keresetekről beszélt, és ha ő úgy tudja, hogy ennyi a szakdolgozói bér, akkor nem csoda ha nem harcol újabb béremelésekért. Ha igaz, hogy átlagosan 20 százalék a szakdolgozók pótléka – mint ahogyan korábban az államtitkár említette – a bértábla a 20 százalék pótlékkal felszorozva még mindig több tízezer forinttal kevesebb mint a miniszter által közölt adatok. Olyan adatokat közöltek, amelyekhez nem tették hozzá, hogy azért hány órát és hány állásban teljesítettek a dolgozók. A szakszervezet örülne, ha az egy órára jutó keresetekről is kapna információt, hogy lássák, mennyi teljesítményt kell nyújtani ezekért a keresetekért.

A FESZ közli azt is, hogy hivatalos választ még nem kaptak a levelükre.

(forrás: FESZ/Facebook)
hirdetés

Könyveink