hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nehéz évre számít az OVSZ

Az idei a hosszú hétvégék miatt nehéz év lesz az Országos Vérellátó Szolgálat számára, mondta az InfoRádiónak Nagy Sándor főigazgató-helyettes.

Nagyon jól sikerült a karácsony előtti szaloncukor-akciónk,az ünnepeket közel kétezer egységgel, nagyobb készlettel vártuk, mint egy évvel ezelőtt, és szerencsére a két ünnep között nagyon sok eredményes véradás volt – mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese az InfoRádiónak.

Az idei év vérellátás szempontjából különösen érdekes, és az év vége várhatóan nehéz lesz a munkaszüneti napok miatt – év végén egy ötnapos hosszú hétvége lesz.

Nagyon messze van az év vége, de már most elkezdünk azon gondolkozni, hogy azt az időszakot vajon hogyan fogjuk biztosítani” – mondta Nagy Sándor. Kritikus időpont a húsvéti időszak is a négynapos munkaszüneti időszak miatt, ekkor is biztosan aktívabbak leszünk, hogy felhívjuk a figyelmet: vért kell adni előtte, hogy biztonságban legyünk – tette hozzá. Megpróbálják majd minden hosszú hétvége előtt felhívni a figyelmet a vérkészletek feltöltésének szükségességére.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink