hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Gazdaság

Nagy üzlet az alternatív orvoslás az Egyesült Államokban

34 milliárd dollárt költenek évente az amerikaiak olyan kiegészítő kezelésekre és alternatív gyógymódokra, mint az akupunktúra, a gyógynövény-terápia vagy a meditáció – állapítja meg egy csütörtökön közzétett kormányjelentés.

Az Egyesült Államok Országos Egészségügyi Intézetének (NIH) jelentése szerint 2007-ben több mint 38 millió felnőtt összesen 354 millió alkalommal látogatott el alternatív orvoslást kínáló szakemberekhez és mintegy 12 milliárd dollárt hagyott ezeken a helyeken.

Kiegészítő termékeket a teljes elköltött összeg közel kétharmadából vásároltak az emberek, ami az öngyógyítás elterjedtségére utal, írják a jelentésben. A népszerű termékek között van a halolaj, a glükózamin és az echinacea (kasvirág). A kezelések közül a leggyakoribb az akupunktúra és a csontkovácsolás.

A nem vitaminnak vagy ásványi anyagnak számító természetes anyagok vásárlására 14,8 milliárd dollárt fordítottak az amerikaiak, ez harmada a gyógyszerre költött összegnek.

„Mivel ilyen sok amerikai használja ezeket a terápiákat és költ rájuk, különösen fontos tudnunk, hogy az alkalmazott termékek és módszerek mennyire biztonságosak és hatásosak” – mondta Josephine Briggs, a Kiegészítő és Alternatív Orvoslás Országos Központjának (NCCAM) igazgatója.

Az intézetet 1998-ban alapították, hogy kutatásokat végezzenek és bizonyítékon alapuló információkat gyűjtsenek a kiegészítő és alternatív orvoslás területén.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink