hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Műtétek: így fizet a biztosító

Egyetlen újszülött-szívműtét árából majdnem négyszáz kis sebészeti beavatkozás jön ki – írja a közfinanszírozott műtétek statisztikáját áttekintő írásában a Világgazdaság.

Egy fogeltávolításért 4300 forintot, míg az olyan ambulánsan elvégezhető, kis sebészeti beavatkozásokért, mint a szemölcs- és az anyajegy-eltávolítás 7 és fél ezer forintot kapnak az egészségbiztosítótól az intézmények – írja a lap. – Az altatás nélküli méhkaparás is ott van a legolcsóbb beavatkozások között, ezért 21 ezer forintot fizet a biztosító, 6 ezer forinttal többet, mint az altatásos operációért.

A legköltségesebbnek az újszülöttek szívműtétei számítanak, öt napon túli gépi lélegeztetéssel ez 3 millió forintnál is többe kerül. De 2 millión felüli kiadással jár – szintén öt napon túli gép lélegeztetéssel – a koponya-, a gerinc és a nyitott szívműtét, az agyi érelzáródás kezelése, a bypass műtét és az 1500 grammnál kisebb súllyal született babák operációja is  - olvasható a vilaggazdasag.hu-n, ahol a leggyakrabban végzett műtéteket is számba veszik.

(forrás: Világgazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink