hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Müller Cecília: Emelkedni fog a fertőzöttek száma

A koronavírus továbbra is jelen van az életünkben, mondta a TV2 Mokka című műsorában Müller Cecília tisztifőorvos a Blikk szerint.

A TV2 Mokka című műsorában Müller Cecília arról beszélt, hogy a nemzetközi helyzetet folyamatosan figyelemmel követik. Izraelben jelentősen megnőtt az új fertőzöttek száma, és különböző európai országokban is emelkedésnek indultak az adatok. Magyarországon jelenleg az 5. hullám kezd lecsendesedni, viszont felütötte fejét egy újabb variáns.

– Számítanunk kell arra, hogy egy picit emelkedni fognak nálunk is a számok, de ami a legfontosabb, hogy elsősorban az új fertőzöttek életkori megoszlása különböző. Ismételten azt tapasztaljuk, hogy a 60 év felettieknél jelentkeznek újabb pozitív esetek. Ezért rendkívül fontos a harmadik védőoltásnak a beadása mondta.

Megerősítette, hogy az új variáns miatt van napi 3000 környékén az új fertőzöttek száma. A figyelőrendszereik 100%-ban azt mutatják, hogy az omikron variáns van jelen, azon belül pedig az úgynevezett BA2-es, lopakodó. A fertőzőképessége az országos tiszti főorvos szerint ennek a variánsnak magasabb, a betegség lefolyásában azonban jelentős különbséget nem látnak eddig – idézi a Blikk.

(forrás: tv2, Blikk)
hirdetés

Könyveink