hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Most a Jobbik küldene rendőröket a Borsod megyei kórházba

A Jobbik feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gazdálkodása miatt, az intézmény főigazgató erre úgy reagált az MTI-nek, hogy politikai támadásnak tartja a feljelentést.

Badány Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és Jakab Péter miskolci jobbikos önkormányzati képviselő pénteken Miskolcon sajtótájékoztatón jelentette be: a Jobbik olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek alapján fennáll a gyanú, hogy az egészségügyi intézményben az elmúlt években különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést, illetve költségvetési csalást követtek el.

Mint mondták, a párthoz eljuttatott iratok szerint a kórház olyan szerződést írt alá "egy fideszes és szocialista kötődésű magánvállalkozással", amely az intézményre döntően kötelezettségeket hárít, miközben a haszon a céget gyarapítja. Az ügylet a dokumentumok szerint 17 milliárd forint kárt okozhatott az adófizetőknek - közölték a sajtótájékoztatón.

Csiba Gábor főigazgató az MTI-nek úgy reagált: a feljelentés tartalmát nem ismeri, de mivel politikai szervezet két tagja tette, politikai támadásnak véli a történteket, és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A távirati iroda idézte Gaskó Bertalant, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki szerint a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbítják a feljelentést.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink