hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

MOK-alelnök: Nem nagyon szeretjük, ha palira vesznek minket!

Kommunikációs fogásokkal nem lehet érdemi vitát folytatni – reagált a Magyar Orvosi Kamara alelnöke Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár vasárnapi nyilatkozatára.

Álmos Péter a Spirit FM-nek adott nyilatkozatában emlékeztetett, hogy Takács Péter korábban a Magyar Orvosi kamara titkára is volt, így pontosan tudja, hogy a MOK ugyanannyira képviseli a magyar orvosi társadalmat, mint amennyire Takács a magyar társadalmat megbízott állami tisztviselőként.

– A MOK egyenlő a magyar orvosokkal – szögezte le Álmos Péter. Mint mondta, ha a testület közel 100 százalékos szavazási aránnyal dönt egy kérdésben, az pontosan tükrözi azt, amit az orvosok gondolnak, annál is inkább, mert minden területről és vármegyéből voltak delegáltak, és a MOK egy demokratikus alapokra helyezett szervezet. – Államtitkár úr maga mondta, hogy az orvosok jellemzően okos emberek. Nem nagyon szeretjük, ha palira vesznek minket – fogalmazott a MOK alelnöke.

Álmos Péter azt mondta, hogy amit Takács Péter bemutatott, egy szerződéstervezetnek a szóbeli véleményezése volt, a háziorvosi munkacsoport pedig nem az ügyeleti rendszerről beszélt, hanem arról, mi szerepeljen a szerződésekben. Hozzátette, az Orbán-kormány ezt úgy prezentálja, mintha az egész ügyeleti rendszerről állapodtak volna meg. – Nem. A mi lépésünk egy nyomásgyakorlás arra, hogy az állam lássa el rendesen a feladatát – szögezte le.

(forrás: Spirit FM)

cimkék

mok
hirdetés

Könyveink