hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mit nekünk adatok!

Ma már nincs is gyermekéhezés, az adatok azért mutatnak mást, mert az Eurostat a Nyugatra szabott kritériumokkal mér minket. Hegedűs Zsuzsa a Heti Válasznak adott interjút, amit az MNO idéz.

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadót a Heti Válasz szólaltatta meg, az interjút az MNO idézi. Kiderül, hogy Hegedűs abszolút megérdemeltnek tartja milliós fizetését, és úgy látja, hogy számos, hozzá köthető ötlettel sikerült megállítani a szegényebb rétegek társadalmi leszakadását.

A főtanácsadó szerint ma már lényegében nincs gyermekéhezés Magyarországon, és ha a relatív gyerekszegénység nőtt is az Eurostat szerint, az azért van, mert Nyugatra szabott kritériumokkal mérnek minket.

A lap kérdésére azt is megmagyarázta, miért nem sikerült elintéznie a rászoruló bölcsődések ingyenes étkezését – szerinte a pályázatokat rekordsebességgel kiírták, csak éppen a Lázár János vezette Miniszterelnökségen elakadt a végrehajtás. Akárcsak a leghátrányosabb helyzetű járások számára kitalált „fapados uszodák” program esetében, ami szintén a minisztérium késlekedése miatt nem valósul meg négy éve – fejtegette a kormányközeli szociológus.

A teljes interjút a Heti Válasz legfrissebb, június 14-ei számában olvashatják el.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink