hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Mit kell tervezni? Kik bírálnak?

Augusztus 1-én az EU közbeszerzési értesítőjében megjelent a három budapesti centrumkórház építészeti tervpályázata. Hogy pontosan mit is kell tervezni, a kiírás megjelenésekor még nem volt ismert a potenciális jelentkezőknek, jelzi a Napi.hu.

A tervezők október 8-án déli 12 óráig nyújthatják be pályázataikat, amelyekre kórházanként 75 millió forintot osztanak szét. A projekt iránt érdeklődő építészek egyetlen konkrét információval nem találkoznak a kiírásban, mindössze az elektronikus közbeszerzési rendszer (EKR)  linkjét ajánlják fel tájékozódásra, az az oldal azonban a cikk írásakor nem volt elérhető.

A zöldmezős, a közbeszédben csak szuperkórházként emlegetett Dél-Budai Centrumkórház  pályázatát elbírálni hivatott 12 plusz 1 póttagú bíráló bizottságban összesen két orvos és két kórháztervezési tapasztalattal rendelkező szakember található. Az Egészséges Budapest Program készítésénél már kórházépítési szakértőként szereplő Schrammel Zoltán és a Debreceni Egészségközpont projektben, az Auguszta programban és a Heim Pál Kórház rekonstrukcióban is részt vevő Rimely Károly. Az ígéretek szerint hiperszuper centrumkórházat majdan használók (betegek, civilek) nem delegálhattak zsűritagot.

A Magyar Építészkamara (MÉK) a három centrumkórház tervezéséhez három alelnökét delegálta a zsűribe, ezzel is hangsúlyozva a feladat fontosságát, tudta meg a Napi.hu Eltér Istvántól, a MÉK elnökségi tagjától. A Dél-Budai Centrum terveinek zsűrizését a MÉK részéről Makovecz Imre munkatársa és hajdani tanítványa, a vörösiszap-katasztrófa újjáépítésének egyik tervezője, az Ybl-díjas Turi Attila vállalta.

Akik elbírálják a dél-budai szuperkórház terveit:

Elnök: Füleky Zsolt,

Társelnök: Bedros J. Róbert és Cserháti Péter,

Tag: Turi Attila, Péter Zsolt Gyula,Molnár Csaba DLA, Rimely Károly, Bodonyi Csaba DLA, Takács Viktor Tibor, Szeneczey Balázs, Schrammel Zoltán, Dévényi Sándor,

Póttag: Puskás Péter.

A teljes cikk

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink