hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mire megjön a diplomájuk, elmegy a kedvük

A hatodéves hallgatók többsége az érdeklődése miatt döntött az orvosi hivatás mellett, majdnem felük azonban ma már más szakmát választana – derül ki egy, az MNO-n ismertetett, közvéleménykutatásból.

A felmérésből az is kitűnik, hogy a hatodévesek 75 százaléka elégedett az orvosegyetemek elméleti képzéseivel, azonban a gyakorlati oktatást mindössze négy százalékuk tartotta kielégítőnek. A válaszadók többsége a gyakorlati képzés minőségével elégedett, a mennyiségével viszont nem.

Véleményük szerint a képzés alatt kiemelten fontos a manuális készségek oktatása, az esetbemutatások és a szimulációs gyakorlatok. Ennek kapcsán rákérdeztek, hogy egy-egy beavatkozást hányszor, milyen körülmények között végeztek el az orvostanhallgatók. Meglepő, hogy 22 százalékuk például vércukorszintmérést a hazai képzésben kevesebb mint ötször végzett, és voltak olyanok is – hat százalék –, akiknek egyáltalán nem volt erre lehetőségük. Még többen vannak, akik az oktatás évei alatt csak néhányszor végeztek vérvételt vagy szakszerű sebellátástolvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink