hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mintha haldokolna a laborszolgáltatás...

Reggelente hatalmas sorok fogadják az állami laborokba érkezőket, a magánszolgáltatók pedig reklámversenybe kezdtek, írja a Piac&Profit.

A számok alapján úgy tűnt, a Romics laborkapacitásai megfelelőek. Naponta átlagosan 250 labordiagnosztikát képesek ott kezelni reggel 7 és 10 óra között. Tavaly viszont naponta átlagosan „csak” 220 fő jelentkezett vizsgálatra – idézi a Piac&Profit Érd polgármesterét. A budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház laborja előtt ugyancsak hatalmas sorok kígyóznak újabban reggelente. A VIII. kerületi Szent Kozma Egészségügyi Központ pedig egyszerűen bevehetetlenné vált. Az előjegyzéshez szükséges telefont vagy nem veszik fel, vagy folyamatosan foglalt.

Az egykor Auróra utcai rendelőn nem segített Szent Kozma, akinek nevét felvette az intézmény. Az egyik beutaló háziorvos a következőkről tájékoztatta betegét: Budapest Főváros kollegiális háziorvosa felhívta telefonon az Auróra utcai szakrendelő vezetőjét. Állítólag hét elejétől adnak hamarabbi időpontokat.

A probléma persze nem ez, hiszen el sem lehet érni azt a helyet, ahol állítólag vár minket majd a kánaán, a hamarabbi időpont. A magánklinikák eközben reklámversenyt folytatnak, hogy előjegyzés nélkül azonnal mehetünk hozzájuk nagylabor vizsgálatra, egy csomag árát 11 900 forintért hirdetik.

(forrás: Piac&Profit)
hirdetés

Könyveink