hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Minimumfeltétel vagy kampányfogás?

Kétségbeesett próbálkozásnak nevezte Rétvári Bence az MSZP-s képviselők kérdését, amelyben az ágazati munkarőhiányt firtatták, írja a Napi.hu.

Az egészségügyből hiányzó dolgozók, orvosok és szakdolgozók szakmánként és megyénkénti számát, valamint a külföldre távozottak létszámát firtatta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez írott kérdésében Heringes Anita és Gúr Nándor MSZP-s képviselők.

A Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára által jegyzett választ a Napi.hu idézi:

"Kormányzásuk ideje alatt Önök 6 ezer egészségügyi dolgozót fosztottak meg a munkájától, és elvettek egy havi bért minden egészségügyi dolgozótól, így az egészségügy humánerőforrás helyzetéért való aggodalmuk hiteltelen és nem más, mint kampányfogás, egy reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozása."

A válsz végén az is kiderül, nincs olyan jogszabály, ami megyénként meghatározná a szükséges egészségügyi intézményi létszámot, így erre vonatkozó adatgyűjtés sem létezik. Úgy tűnik, a – valójában be nem tartott – szakmai minimumfeltételekben meghatározott létszámigények és azok valós adatokkal való összevetése, majd az eredmény összesítése, a kérdés kapcsán fel sem merül.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink