hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Mindenki mindenkit feljelentett

Példanélküli, hogy egy az orvos által is elismerten ön-, és közveszélyes dühöngő beteget egy kórház dolgozói feljelentsenek, írja egy a Szent Imre kórházban történt eset kapcsán a Népszava.

Az ápolók megüthettek egy súlyosan beteg, a pszichiátria zárt osztályán kezelt nőt a budapesti Szent Imre Kórházban – emlékeztetnek a TV2 szombati híradójának értesülésére.

A családtagok fotókat készítettek az arcáról, s kihívták a rendőrséget, az ügyben testi sértés miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoznak – idézik fel a 444.hu értesülését.

A kórház főorvosa azt mondta telefonon a televíziónak – idézi fel a Népszava  –, hogy egy dühöngő ön- és közveszélyes elmebetegről van szó, akinél már a gyógyszerek sem használnak, és minden fordítva történt: a beteg támadta meg az ápolókat, akik súlyosan megsérültek, és ezért feljelentést tettek a rendőrségen.

A nepszava.hu cikkében idéznek egy pszichiátriai dolgozót, aki szerint minden esetben kell lennie – és van is – humánusabb módszer a beteg megfékezésére. Olyan pedig – vélte -, hogy az orvos által is elismerten ön-, és közveszélyes dühöngő beteget egy kórház dolgozói feljelentsenek, még nem hallott példát az egészségügyben.

(forrás: Népszava Online, tv2, 444.hu)
hirdetés

Könyveink