hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mikor indul a kórházak festése?

Az Mfor arról érdeklődött, történtek-e már műszaki felmérések a kórházak festése ügyében, kaptak-e tájékoztatást erről az intézmények.

Orbán Viktor januári évindító sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy addig nem történik egészségügyi fejlesztés, amíg az összes kórtermet és várótermet ki nem festik. Egy későbbi Kormányinfón kiderült, hogy az Emmi négyzetméterre pontosan felmérte a tatarozásra szoruló helyiségeket, ahol ki kell festeni, s ennek összegét 140 milliárd forintra saccolják.

Az Mfor érdeklődésére a Békés Megyei Kórház gazdasági igazgatója az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz irányította a lapot: „Az ÁEEK kommunikációs osztálya válaszában azt írja: a program részletei jelenleg előkészítés alatt állnak, még nincs döntés, hogy pontosan mely kórházakat érinti a felújítás.”

A Honvédkórház arról tájékoztatott, hogy ugyan fenntartójuk nem az Emberi Erőforrások Minisztériuma, de a festésprojektet illetően a lap mégis forduljon az Emmi-hez. Hozzátették: a kormány – a honvédelmi tárca éves költségvetési előirányzatából –, az elmúlt években közel 2,6 milliárd forintot fordított különböző fejlesztésekre, felújításokra, de természetesen minden támogatást örömmel fogadnak.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikájának sajtóreferense azt közölte, hogy az Emmi már kért információkat az egyetemtől a felújításokkal kapcsolatban, s ők minden adatot meg is adtak. Az, hogy milyen nagyságú festésről lenne szó, még nem ismeretes, mert a minisztérium kérése, illetve a felújítási igény nem csak festésről szólna. Arra a kérdésre, hogyan értékelik a kifestéssel kapcsolatos munkákat, jól jön-e a klinikának, vagy volna ennél fontosabb dolog is, amire pénzt költ a kormány, azt felelték: „egyetemünk egészségügyi létesítményeinek egy része felújított, vagy a közelmúltban újonnan épített, ennek megfelelően jó állapotú, más része azonban jelentős felújításra szorul.

(forrás: Mfor)
hirdetés

Könyveink