hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Miért jó a patikus, ha virtuális?

A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerészeti Intézete több éve kutatja az internetes gyógyszervásárlást – írja a PharmaOnline.

Az Amerikai Egyesült Államokban a lakossági gyógyszerforgalmazás közel negyedét már a gyógyszerek csomagküldés forgalmazása adja. De Európa több országában, így például Angliában, Németországban és Hollandiában is egyre meghatározóbb szerep jut az internetes gyógyszertáraknak, sőt ezen országokban receptköteles gyógyszerek is rendelhetőek interneten. Magyarországon jelenleg mindössze 30 legálisan működő internetes gyógyszer-értékesítés végző online patika érhető el, s azok is kizárólag recept nélkül forgalmazható termékeket értékesítenek.

Jól szemlélteti a piac állapotát és az online forgalmazók vélhető számát, hogy a LegitScript független egészségügyi oldalakat minősítő szervezet adatbázisában szereplő mintegy 35 000 internetes gyógyszerforgalmazó közül kevesebb, mint háromszáz minősül legálisnak. A hatalmas kínálat nyilvánvalóan a fogyasztók valós, és óriási igényét kívánja kielégíteni – szűri le a pharmaonline.hu cikke, mielőtt számbaveszi az online gyógyszerkerekedelem előnyeit és  hátrányait.

(forrás: PharmaOnline )
hirdetés

Könyveink