hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Miért altatják a nemzeti alkoholstratégiát?

A „Nemzeti Italbolt-hálózat” tervének létezésére lát közvetett bizonyítékot a Népszava abban, hogy nem sikerült választ kapniuk: mikor kezdődik a nemzeti alkoholprogram vitája?

Társadalmi egyeztetés előtt áll a nemzeti alkoholstratégia – írta a lap még áprilisban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) annak kapcsán adott erről tájékoztatást, hogy az idén először magyarok - több mint háromezer válaszadó - által kitöltött Globális Drogvizsgálat is aggasztó eredményeket mutatott.

Mint korábban írták, az Országos Addiktológiai Centrum ugyanis már elvégezte a "Szakpolitikai Program az Alkoholprobléma Visszaszorítására 2014-2018" című anyag "kialakítását", szinte csak a társadalmi egyeztetés maradt hátra. Ehhez képest most csak egy minden konkrétum nélkülöző választ kaptak, amikor egyebek mellett azt szerették volna megtudni, mi gátolhatja a társadalmi egyeztetés megkezdését, mikor tudják az eddig elkészült anyagot nyilvánosságra hozni.

A tárca válaszából se az nem derült ki, mikor kezdődik a társadalmi egyeztetés, se az, hogy milyen összeget szán a programra a kormányzat. A lap a titkolózásból azt szűri le, hogy mégiscsak lehet alapja a szeszpiac újrafelosztása tervének, csak épp e  kényes témát nem akarja a kormányzat az őszi választások előtt tárgyalni.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink