hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Mentális segítségnyújtás az EFI-ben

Egy mentális egészségfejlesztéssel foglalkozó csapat jön létre, amely lehetővé teszi a mentális problémák megelőzését, kiszűrését és kezelését – számol be a Rádió7.

Hamarosan a mentális egészségfejlesztés is bekerül a Hódmezővásárhelyi és a Makói Egészségfejlesztési Iroda programjai közé. A Rádió7 tudósít a részletekről, amelyekről Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az Egészséges Vásárhely Program programigazgatója és Kallai Árpád, a Csongrád megyei Egészségügyi Ellátóközpont főigazgatója számolt be.

30 féle tevékenységgel bővül az Egészségfejlesztési Iroda tárháza. A hamarosan induló projekt keretén belül több száz alkalommal lesz lehetőségük a lakosoknak szakemberekkel találkozni, hogy mentális egészségüket fejlesszék. Az egyik projekt a vásárhelyi, a másik a makói járást érinti. A pályázatokon 40-40 millió forintot sikerült nyerni a tervek megvalósítására, melyeket Európai Uniós forrásból finanszíroznak.

Elindítják a lelki egészség hódmezővásárhelyi és makói akadémiáját, a szülői készségeket is próbálják javítani,
Szülőklubok létrehozásával, amelyek az iskolákban, pedagógusok, védőnők segítségével valósul meg. Ön- és kortárssegítő csoportokat is létrehoznak, ezzel is támogatva a mentálisan rászorulókat. Az újítások közé tartozik az online tanácsadó rendszer is azoknak, akik anonim módon, e-mail-ben kérnének segítséget.

A programokon várhatóan 7000 találkozás történik a szakemberek és a lakosok között.

(forrás: Rádió7)
hirdetés

Könyveink