hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Megvan az új elnök, változhat a megjelenés

Jakab Zoltánt választotta elnökévé az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete.

Mint arról hírt adtunk, Leitner György távozott a GSK éléről, így a szervezet új elnökséget választott. Az új board tagok: Andreas Woitosek (Jannsen), Józsa Zsolt (Novo Nordisk), Zalai Gábor (Boehringer Ingelheim), Eric Plas (MSD), Stegena Diana (Amgen) és a most megválasztott elnök.

Dr. Jakab Zoltán 1990-ben szerzett általános orvosi diplomát a SOTE-n,1991 óta dolgozik a gyógyszeriparban értékesítési, marketing, kormányzati kapcsolatok poziciókban, 2008-ban lett az Abbott Laboratories ügyvezetője. Az új elnök 2013-ban a magyarországi AbbVie – az Abbott-ból kivált – nemzetközi, kutatás-orinetált biogyógyszer vállalat vezetésére kapott megbízást. A cég impozáns fejlesztési portfólióval rendelkezik, jelenleg 20 készítményük már a klinikai fejlesztés utolsó fázisaiban van. Ezek, illetve a még kutatási fázisban vizsgált készítmények olyan betegségekre keresnek megoldást, mint a hepatitis C, rheumatoid arthritis, plakkos psoriasis, sclerosis multiplex, Alzheimer-kór, Parkinson-betegség, spondylo-arthropathiák, myeloma multiplex és endometriosis.

Amennyiben az új elnök adaptálja saját cége, az Abbvie filozófiáját – miszerint nemcsak
a betegségeket szeretnék megérteni, hanem azokat is, akik megvásárolják és felhasználják a gyógyszereiket, vagyis a finanszírozókat és a betegeket is – az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének kommunikációja változhat, a kérdés az, hogy a szervezet tagjai mennyiben tudnak majd azonosulni a Jakab Zoltán által képviselet szellemiséggel. Remélhetően a jövőben az új elnök nyíltabban fordul majd a betegekhez, s jobban igyekszik a fogyasztók támogatását is megnyerni szakmai céljai eléréséhez.
 
(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink