hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Megújult a szakorvosi rendelőintézet Gyömrőn

Az Egészséges Budapest Program keretében 337,4 millió forintból megújult Gyömrő szakorvosi rendelőintézete, írta az átadóünnepségről szóló közleményében a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet.

A közlemény szerint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Gyömrő Szakorvosi Rendelőintézete 16 szakrendeléssel, laboratóriummal, valamint alapellátó fogászattal közel 50 ezer lakos orvosi ellátását biztosítja Gyömrő, Maglód, Sülysáp, Mende, Ecser, illetve Úri településen.

Központi költségvetési támogatásból bruttó 316 millió forintot kapott a projekt, amihez Gyömrő önkormányzata további 21,4 millió forint önerővel járult hozzá. A felújítás után a szakrendelések 750 négyzetméteren biztosítják az orvosi ellátást.    

A tájékoztatás szerint a két épületben felújították a földszinti betegforgalmi és rendelőhelyiségeket, a tetőt, kicserélték az ajtókat, a padló- és falburkolatokat, valamint megtörtént a teljes épületgépészeti és villamoshálózati rekonstrukció. Kiépítették a váróhelyiségek és rendelők teljes körű klimatizációját, új vizes blokkok és akadálymentes WC létesült, valamint beteginformációs és betegbehívó rendszert helyeztek üzembe.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink