hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Megújul az ORFI is

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet fejlesztésére és korszerűsítésére mintegy 18 milliárd forintot fordít a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője Menczer Erzsébet képviselőjelölttel és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a magyar gazdaság eredményeinek köszönhetően az Egészséges Budapest Programot uniós támogatás nélkül, kizárólag hazai költségvetési forrásból valósíthatja meg a kormány.

A magyar állam bevételeiből is egyre többet tudunk a családok támogatására, az oktatás fejlesztésére és az egészségügyi ellátás szintjének emelésére, ezen belül az életpálya programokra és az egészségügyi intézmények modernizálására fordítani – hangsúlyozta Varga Mihály.

Kiemelte: számos fővárosi egészségügyi intézmény fejlesztésével egy időben megkezdődik az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet fejlesztése és korszerűsítése is. Az intézmény több részletben újul meg: az idén 1,453 milliárd forintból orvostechnológiai, betegbiztonsági és informatikai fejlesztés valósul meg, emellett sor kerül az energetikai rendszer modernizálására is – tájékoztatott a képviselő.

Emellett 805 millió forintos ráfordítással megkezdődik az intézet teljes körű fejlesztésének előkészítése is, melynek része lesz egy új 15 ezer négyzetméteres szárny kialakítása a Frankel Leó úton. A beruházás várható költsége összesen 17,78 milliárd forint lesz, Varga Mihály arról is beszélt, hogy idén már 432 milliárd forinttal több jut erre az ágazatra, mint 2010-ben. Mint mondta: nemcsak a források emelkedése, hanem a már végrehajtott strukturális reformok, az egészségügyben dolgozók számára biztosított béremelések és a folyamatosan zajló infrastrukturális fejlesztések is az ágazat fejlődését segítik országosan és a fővárosban is.

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink