hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Mégsem kényszerítik ápolásra a sofőröket

Megállapodott a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) és Országos Mentőszolgálat (OMSZ) abban, hogy a munkáltató nem kötelezheti a mentősofőröket havi egy, minimum 12 órás szolgálatot meghaladó mentőápolói munkavégzésre, közli a Zoom. Az ezt meghaladó időtartamú munkavégzés önkéntes.

Nagy port a kavart a 24.hu múlt heti értesülése, amely szerint OMSZ a két legyet egy csapásra stratégiát vetné be, hogy így orvosolja a mentősofőrök alacsony fizetése, valamint az ápolók közötti munkaerőhiányt. Az ötlet lényege az volt, hogy amennyiben egy mentőgépkocsi-vezető vállalja, hogy önköltségi alapon megszerzi az ápoló-szakápoló OKJ-s bizonyítványt, akkor az alacsonyabb D fizetési kategóriából néhány feltétel mellett átléphet a magasabb E fizetési kategóriába a munkakörük megtartása mellett.

Az érdekképviselet a megegyezés után a Facebook-oldalán azt is közölte, hogy a munkáltató szándéka szerint azt a mentőgépkocsi-vezető, aki nem szeretné munkakörét közös megegyezéssel mentőtechnikus munkakörre módosítani, de az OMSZ már korábban D-ből E fizetési osztályba sorolta, a munkáltató visszasorolja a magasabb fizetési osztályhoz tartozó illetménye változatlanul hagyása mellett, írja a lap.

(forrás: Zoom)
hirdetés

Könyveink