hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Megmentik a lábakat

Egészségpolitikai prioritást kap az alsóvégtagi érbetegségek kezelése a népegészségügyi szakmai programokban, írja a Weborvos.

Az ígéretek szerint a kódkarbantartás keretében hamarosan sorra veszik a „Mentsük meg a lábakat” népegészségügyi orientációjú szakmai program ajánlásait, és a szükséges kódváltoztatások után akár már jövő év elejétől kiegészítő finanszírozásban részesülhetnek a lábmegtartó terápiák, s ezzel sikerül kialakítani az évek óta hiányolt ösztönző finanszírozási környezetet. Ha ezek a változások megtörténnek, akkor öt-hét év alatt jelentős eredményeket lehet elérni a mostani tragikus helyzethez képest, tudta meg a Weborvos dr. Dózsa Csabától, a Miskolci Egyetem egészségügyi közgazdászától, a META leköszönő elnökétől.

A tervezett változásokra régóta várnak a szakemberek, akik három év után – követve az azóta bekövetkezett orvostechnikai változásokat – ez év júniusában ismét benyújtották szakmai javaslatukat a rendkívül rossz betegellátási mutatók és a finanszírozási gondok miatt. Jelenleg ugyanis a kórházak finanszírozási szempontból nem érdekeltek a korszerű, lábmegtartó műtétek elvégzésében

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink