hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Megmarad a szentesi Dr. Bugyi István kórház státusza

Az év közepétől újra teljes kapacitással tud majd működni a szentesi Dr. Bugyi István Kórház a szegedi klinika segítségével, írja a Délmagyar.

A legutóbbi kormányülésen Pintér Sándor miniszterrel való egyeztetést követően nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy megmarad a szentesi kórház státusza – idázte Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselőjének Facebook-bejegyzését a Délmagyar:

"A Dr. Bugyi István Kórház a jövőben a szegedi klinikához tartozik, és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek – gondolok itt elsősorban a szülészetre – mind visszakerülnek Szentesre. A kórház működése szakmailag és egyéb vonatkozásokban is stabil marad."

A döntést hosszas egyeztetés-sorozat előzte meg, amely során a képviselő végig ragaszkodott ahhoz, hogy a szentesi kórház minél biztonságosabban tudjon tovább működni. A nemrég megszületett megállapodás szerint a szegedi klinika kötelessége lesz megfelelő módon egészségügyi szakembereket biztosítani a szentesi kórház számára.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink