hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Meglepetés az orvoskamara lépése

A Magyar Idők információi szerint az egészségügyi érdekvédelmi szervezeteket is meglepte, hogy az orvosi kamara a kormányfőhöz fordult, további fizetésemelést sürgetve a doktoroknak. Egyesek szerint mindez pusztán figyelemelterelés.

Nem csupán az egészségügyi szakdolgozóknál, hanem az orvosoknál is újra kell tárgyalni a bérmegállapodást, mert a minimálbér és a garantált bérminimum amúgy örvendetes év eleji jelentős emelése máris devalválja a fél évvel ezelőtt megkötött bérmegállapodás eredményeit – mondta a Magyar Időknek a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke.

Éger István hangsúlyozta: bár az a vád érte őket, hogy ezzel fel akarják rúgni a tavaly aláírt egyezséget, éppen ellenkezőleg, a kamara azt szeretné, ha annak szellemében járnának el.

A kamara akciója a lap információi szerint nemcsak az egészségügyi kormányzatot, de a többi érdekvédőt is meglepte. Vannak, akik úgy vélik, a MOK lépése nem más, mint figyelemelterelés. Arról a kínos ügyről például, amelyről a közelmúltban a hvg.hu számolt be. Eszerint öt orvos indított és nyert másodfokon is pert a MOK ellen, amely úgy kötött számukra csoportos életbiztosítást, hogy nem kérte beleegyezésüket adataik átadásához a biztosítótársaságnak.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink