hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Változások az Emmiben

Meghosszabbított megbízatás, lemondás, felmentés

A miniszter utasítása szerint január 1-jétől folytatja miniszteri biztosi munkáját Tóvizi Attila, írja a Weborvos.

Mivel előző megbízatása az év végével lejár, az emberi erőforrások minisztere 23/2020. (XII. 28.) EMMI utasításával 2021. január 1. napjától az Emberi Erőforrások Minisztériuma központosított közbeszerzései koordinációjáért és szakmai irányításáért, valamint az Egészséges Budapest Program megvalósításának koordinálásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Tóvizi Attilát.

 A Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint a miniszteri biztos az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok és irányítása alá tartozó háttérintézmények beruházásainak sikeres megvalósításához szükséges folyamatok koordinálását, stratégiai összehangolását, a kidolgozott beruházási programok megvalósulásának nyomon követését és a kapcsolódó közbeszerzési eljárások felügyeletétlátja el; valamint figyelemmel kíséri a szakmai irányítói döntések végrehajtását, ellenőrzi annak folyamatáta háttérintézmények, és a gazdasági társaságok tevékenységével, működésével összefüggésében.

Ezen túl Tóvizi Attila látja el az Egészséges Budapest Program sikeres megvalósításához szükséges folyamatok koordinálását, szakmai irányítását, az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló fejlesztések nyomon követését, biztosítja a szükséges minisztériumi és kormányzati döntések előkészítését, ellenőrzi azok végrehajtását, illetve ő lesz a szakmai irányítója az Egészséges Budapest Program Főosztályának, közli a lap.

Eközben az Emmi egyik helyettes államtitkára, Szigeti Szabolcs is lemondott, aki az egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár volt. Azt, hogy a helyettes államtitkár távozhat, már szeptemberben is felvetette a MedicalOnline. A mérnök-közgazdász Szigetit, aki korábban a WHO-nál és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd az első Orbán-kormány alatt az Egészségügyi Minisztériumban tevékenykedett, 2019 májusában nevezték ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár helyettesének. Nemrég más változás is volt az Emminél: októberben Kásler Miklós tárcavezető javaslatára Orbán Viktor felmentette Csányi Endre Pétert, aki addig egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár volt.

(forrás: WebOrvos, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink