hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Még túlterheltebbek az ápolók

A veszélyhelyzet még több terhet rótt a frontvonalban dolgozókra, akik közül sokan megfertőződtek, hangzott el az ATV-n.

Zsilipes ruha, védőszemüveg, hajháló és szájmaszk. A szakszervezeti vezető, aki maga is ápolóként dolgozik az egyik budapesti kórházban, az ATV Híradójának kedvéért azt is bemutatta, hogyan indul egy napja az intézményben. Bár a járvány fokozottan igazolta, milyen nagy szükség van rájuk, szerinte a szakma presztízse és erkölcsi megbecsülése is hiányzik. Azt is elmondta, hogy jelenleg nagyjából 25 ezer ápoló hiányzik a rendszerből. A túlterheltség mellett azonban más problémák is akadnak.

„A munkakörülmények javítása, ami még nagyon fontos lenne, hiszen nagyon sok intézményben nehéz körülmények között dolgoznak az ápolók. Ez vonatkozik akár a műszaki problémákra, vagy vonatkozik arra, hogy milyen eszközeink vannak. Tehát ez is még nagyon fontos lenne, és természetesen a harmadik az mindenképpen az anyagi megbecsülése" – részletezte Eisenhauerné Fördős Andrea.

A veszélyhelyzet még több terhet rótt a frontvonalban dolgozókra, akik közül sokan megfertőződtek. A csatorna másik interjúalanya is koronavírusos lett, ezért nevét és arcát sem szerette volna felfedni. Mint mondta, több tucatnyi kollégája kapta el a fertőzést. Hozzátette: a járvány anyagilag is hátrányosan érintette a dolgozókat.

„Azért azt tudni kell, hogy nekünk úgy van jó keresetünk, hogy rengeteg túlórát bevállalunk. Ez teljesen megszűnt, azoknál, akik dolgozhattak" – mondta az ápoló.

(forrás: ATV)

cimkék

hirdetés

Könyveink