hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Még mindig csak a magyarok 40 százaléka oltatná be magát

A legfrissebb felmérés szerint minden negyedik ember nem kér a koronavírus elleni oltásból, de december elején még sokkal többen voltak, írja a hvg.hu.

Emelkedik azoknak a száma, akik már biztosan be akarják magukat oltatni koronavírus ellen. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közvélemény kutatásai szerint december elején még csak a válaszadók közel 15 százaléka volt biztos benne, hogy beoltatná magát, a 2021. január 25-vel kezdődő héten már a megkérdezettek 40 százaléka.

Az oltást elutasítók arányában ezzel szemben fordított trend rajzolódik ki: a december elején még 36 százalék nem akart oltást, legutóbb pedig már csak 24 százalék. Az is kiderült a kutatásból, hogy a 64 év felettiek (62 százaléka) és a felsőfokú végzettségűek (55 százaléka) tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak.

A KSH szerint az oltási hajlandóság javulásában minden bizonnyal szerepet játszik a tájékoztatás erősödése, valamint a vakcina tényleges beérkezése az országba. A válaszadók 58 százaléka teljesen figyelmen kívül hagyja az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét, írja a lap.

MTI / Mészáros János
MTI / Mészáros János

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink