hirdetés
2019. december. 14., szombat - Szilárda.
hirdetés

Margit kórház: csak iránymutatás volt a belső körlevél

Felkészítették a kollégákat a vis maior helyzetekre – írta az Indexnek a gasztroenterológus hiányról szóló hírre reflektálva a Margit kórház főigazgatója.

hirdetés

A főigazgató augusztus 1-jétől készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni az óbudai Szent Margit Kórházban – derült ki kedden.

A cikk megjelenését követően Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója válaszolt az Index korábban feltett kérdéseire. Azt írta, bár nem feladatuk az akut gyomor- és bélvérzéses betegek felvétele és ellátása,  ennek ellenére évek óta szerveznek készenlétet az ilyen esetekre. A belső körlevél feladata nem más, mint pontosítani az egyes szervezeti egységek feladatait és iránymutatást adni a rezidenseknek és a szakorvos-jelölteknek akár vis maior helyzetekre is.

A főigazgató válasza szerint "a kórházban valóban csökkent átmenetileg a gasztroenterológus szakorvosok száma", ugyanakkor jelenleg is öt gasztroenterológiai szakvizsgával rendelkező szakorvos és három rezidens-szakorvosjelölt biztosítja a betegek ellátását. Várhatóan ez a létszám az ősszel újabb két orvossal bővül, így hosszabb távon is el tudják látni feladataikat.

Badacsonyi Szabolcs szerint az a kolléga, aki a belső körlevéllel a sajtóhoz fordult, félreértette vagy tudatosan félremagyarázta a főigazgatói utasítást. Ez ugyanis csak fel akarta készíteni a kollégákat a nem várt rendkívüli helyzetekre, és minden érintett dolgozó figyelmét fel akarta hívni arra, hogy csak olyan feladatokat vállaljon fel, amelyre a hatályos rendelkezések felhatalmazzák, és amelyekhez a kórházban megvannak a szükséges eszközök és szakemberek. Csak így oldható meg a betegek biztonságos és magas szakmai színvonalú ellátása, zárul a levél.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink