hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Már országosan nyomoznak az Egészségügyi Holding ügyében

Az Egészségügyi Holding (EH) Zrt. hűtlen kezeléssel gyanúsított vezérigazgatója ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatja a nyomozást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Szilágyi László a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt részleteket, azt azonban elmondta, hogy az NNI az elmúlt héten vette át a vizsgálat irányítását a megyei rendőr-főkapitányságtól.

A nyíregyházi, nagykállói, mátészalkai és fehérgyarmati kórházat működtető holding vezetőjét, Kiss Zoltán Tamást február 8-án vette őrizetbe a rendőrség, két nappal később pedig a bíróság elrendelte a folytatólagosan, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított vezérigazgató harminc napra szóló előzetes letartóztatását.

A nyomozás a holding két közbeszerzési eljárását érinti: a gyanú szerint egy vezérlési-irányítási számítógépes program, illetve egy automata gyógyszerelő rendszer beszerzése kapcsán történtek szabálytalanságok. A különösen nagy vagyoni hátrány 50 millió forintot meghaladó, de 500 millió forintot meg nem haladó mértékű.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink