hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is, ezt a miniszterelnök jelentette be a csütörtöki Kormányinfón.

Már lehet regisztrálni ezt a  korosztályt is oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztrációt a szülő jogosult elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon. Kérik, hogy az oltás időpontjára a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Az oltás önkéntes, arról a szülő dönt. Kérdés esetén javasolják, hogy a szülő kérje ki  a háziorvos,  házi gyermekorvos  vagy a gyermek kezelőorvosának véleményét is.

Felhívják a szülők figyelmét, hogy 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.

(forrás: koronavirus.gov.hu)
hirdetés

Könyveink