hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Makói kórház: három osztályt nullázott le a minisztérium

Három osztály ágyszámát nullázta le a minisztérium a makói kórházban. Ebből egyedül a neurológia lepte meg a főigazgatót, aki bízik benne, hogy ez is csupán adminisztrációs hiba – írja a Délmagyar.

Nem szerepel sem a nőgyógyászat, sem a gyermekosztály, sem a neurológia azon a listán, amely a makói kórház osztályainak tervezett ágyszámait tartalmazza. A dokumentumot Baráth Lajos főigazgató szerda délelőtt kapta meg a minisztériumtól. Mint a Délmagyar-nak elmondta: mivel önálló intézményként definiálták a kórházat, a nőgyógyászat és a gyermekosztály nullás ágyszámai nem érték meglepetésként – ezek a Vásárhellyel való integrált működtetésben tovább léteznek majd. A neurológiával kapcsolatos értesítés azonban őt is meglepte.

Ez ügyben levelet írtam a minisztériumnak – mondta el a főigazgató. – Bár az ágyszámokon az látszik, hogy beolvasztották a belgyógyászatba, ahogyan arról korábban is szó volt, csakhogy a plusztevékenységi kört nem tüntették fel külön. A helyzet tehát egyelőre tisztázásra szorul.

Az intézmény sorsa több mint egy éve bizonytalan. Márciusban Lázár János vásárhelyi polgármesternek, a parlamenti Fidesz-frakció vezetőjének javaslatára az a szakmai döntés körvonalazódott, hogy közös igazgatás alá helyezik a makói és a vásárhelyi kórházat – a két osztály megmaradását jelen állás szerint is az integrációval látják biztosítottnak.

hirdetés

Könyveink