hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Lopnak mindent, ami mozdítható

Az idei esztendő első hat hónapjában már majdnem félezer, tavaly egész évben csaknem kilencszáz esetben folytatott eljárást a rendőrség kórházi lopások miatt – írja a Napi Gazdaság.

A betegektől és a személyzettől is lopnak, a legnagyobb kárt azonban az intézményeknek okozzák a kórházi szarkák – idézik a Magyar Kórházszövetség volt elnökét. Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója például saját maga látta a hűlt helyét annak a több százezer forintos CT-monitornak, amit nyilván nagy képernyős tévének néztek, és hogy megszerezzék, egyszerűen levágták a kábelről.

A betegektől a leggyakrabban pénzt, ékszert, mobiltelefont lopnak. Ha lakáskulcsot és személyes iratokat, lakcímkártyát is sikerül eltulajdonítani, mert mondjuk egy helyen tartja a beteg, még nagyobb lehet a baj. Ezért azoknak, akik előreláthatólag több napig bent lesznek a kórházban, azt javasolják, hogy semmilyen iratot, kulcsot ne tartsanak maguknál, pénzt is csak minimális összegben, és amikor például operációra, vizsgálatra mennek, értékeiket helyezzék letétbe a nővéreknél.

Az biztos, mondja Rácz Jenő, hogy a látogatási idő esetleges korlátozása sem jelentene megoldást a kórházi lopásokra. Mint fogalmazott, ha valaki lopni akar, annak fél óra is elég ehhez. Ráadásul egy szűkített látogatási időben több emberre kellene figyelni, ami még meg is nehezítené az őrző-védő szolgálatok munkáját – olvasható a napigazdasag.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink