hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Lipót, a temetetlen halott

Győztest hirdettek "A jövő egészségügyi komplexuma" elnevezésű pályázaton, amelyen a „Lipótnak”, az egykori OPNI ingatlanának életrekeltése volt a téma – számol be a ReSource.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) koncepciókat, ötleteket és víziókat várt Budapest egyik emblematikus egészségügyi intézményének, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) rehabilitációjára. A novemberi díjkiosztón négy egyetemista Magyar Mozgás és Egészségmegőrző Központ című pályázatát hirdették ki győztesnek. Mint indokolták, a "Mozgásgyógyszer" nevet választó csapat „olyan friss, üde ötlettel állt elő, ami a zsűri számára a leginkább megvalósíthatónak tűnt a gyakorlatban is”.

A pályázat kiírása kapcsán az IFK több illetékessel is egyeztetett arról, hogy milyen elképzelések vannak a Lipót felélesztéséről, így kiderült, hogy a kormányzat egyelőre a kórházi ágyak számát nem kívánja növelni. Felmerült annak az ötlete is, hogy a területen (luxus)lakások épüljenek - ezt a II. kerületi önkormányzat nem támogatja – olvasható a resourceinfo.hu-n.

(forrás: ReSource)

cimkék

hirdetés

Könyveink