hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Egészségipar

Lezárult a Merck és a Schering-Plough egyesülése

A Merck & Co., Inc. bejelentette, hogy sikeresen lezárult egyesülése a Schering-Plough Corporation-nel.  Az új Merck, mely az USA-n kívül az MSD nevet használja, célkitűzése az életminőség javítása, az ügyfelek igényeinek kiszolgálása és a hosszútávú értékteremtés a részvényesek számára.

A vállalat kiterjedt portfólióját 15 ígéretes, a fejlesztés végső stádiumában lévő új termék egészíti ki,  melyek számos terápiás területen jelentenek majd újítást.  Ugyanakkor a már forgalmazott termékek újabb kombinációit is bevezetik. Amellett, hogy a termékportfólió lefedi a legfontosabb terápiás területeket (szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, csont- és mozgásszervi valamint légúti betegségek, immunbetegségek, bőrgyógyászat, fertőző betegségek, onkológia, ideggyógyászat, szemészet, nőgyógyászat és endokrinológia),  a vállalat számos gyermek-,  serdülő- és felnőttkorban alkalmazható oltóanyagot is forgalmaz.

Az egyesülés után ez kiegészül az állatgyógyászati és nem vényköteles/egészségügyi készítmények üzletágaival. Az állatgyógyászat területén  a vállalat több mint 1000 terméket forgalmaz, míg a nem vényköteles / egészségügyi termékek sorába olyan ismert márkák tartoznak mint például a CLARITIN vagy a DR. SCHOLL'S. 

Az MSD jelenleg mintegy 106 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ több mint 140 országában. Az új  MSD új belső szervezetének fő elemeit már kialakították és a felső vezetést is kinevezték. A válllat 2013-ig egyszámjegyű növekedésre számít. Emellett mintegy évi 3,5 milliárd  dolláros megtakarítás várható az egyesített vállalat különféle  működési területein 2011-et követően.  Mindez lehetővé teszi a szükséges stratégiai kezdeményezések,  jelentős K+F programok és befektetések finanszírozását amelyek révén a vállalat megerősíti tudományos és technológiai vezető pozícióját,  míg az osztalék a jelenlegi szinten marad.

Medical Online

cimkék

hirdetés

Könyveink