hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Lezárult a Felső-Szabolcsi Kórház ellenőrzése

Az ÁSZ megállapította, hogy az irányító és középirányító szervek feladatellátása – a kisvárdai önkormányzat feladatellátása kivételével – nem felelt meg az előírásoknak.

Az Állami Számvevőszék folytatja a kórházak gazdálkodásának ellenőrzését, melynek keretében befejezte a Felső-Szabolcsi Kórház 2012-2015 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy az irányító és középirányító szervek feladatellátása – a kisvárdai önkormányzat feladatellátása kivételével – nem felelt meg az előírásoknak.

A kórház belső kontrollrendszere nem biztosította a szabályszerű, átlátható és elszámoltatható közpénz-felhasználás feltételeit. A pénzügyi gazdálkodás nem volt szabályszerű. A vagyongazdálkodás ‒ a vagyonkezelési szerződés és a vagyonhasznosítási szerződések hiányosságai miatt ‒ nem felelt meg a jogszabályoknak. A kórház vezetője nem épített ki megfelelő védelmet a korrupciós veszélyekkel szemben.

A központi alrendszer intézményei – köztük a kórházak – meghatározó súlyt képviselnek a közpénzek felhasználásában és az állami vagyonnal való gazdálkodásban.

Az ellenőrzésről szóló cikk teljes terjedelmében az ÁSZ hírportálján

hirdetés

Könyveink