hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Leventének is összegyűlt a 700 millió, most Noel vár

Levente is megkaphatja azt a 700 millió forintba kerülő kezelést, amit korábban Zentének gyűjtött össze az ország, Most Noel vár segítségre.

Az atv.hu azt írja, hogy a Mészáros-csoport 120 millió forintot utalt át, valamint adakozásra hívta fel Mészáros Lőrinc a nagyvállalkozókat, melynek eredményeként további 200 millió összejött.

Levente 2017 decemberében született, idén januárban gerincvelő eredetű izomsorvadást, SMA2 betegséget diagnosztizáltak nála. Jelenleg kapja a Magyarországon elérhető egyetlen gyógyszert,  amiből 4 kezelésen van már túl. Ahhoz azonban, hogy ne kényszerüljön kerekesszékbe, 2 éves kora előtt meg kellene kapnia a másik szert, ám erre Magyarországon nincs lehetőség.

A gyógyszer jelenleg csak az Egyesült Államokban engedélyezett, és 700 millió forintba kerül. Korábban egy másik kisfiú, Zente számára is összegyűlt a pénz, ő Magyarországon már meg is kapta a kezelést, emlékeztet a 24.hu.

Noel Facebook-oldalán azt írják: azok segítségét várják, akik akarnak és tudnak is segíteni, nincsenek elvárásaik senkivel szemben. Az alig pár hónapos kisfiú ugyanazzal a betegséggel küzd mint Zente és Levente, akiknek nemrég sikerült összegyűjteni a pénzt, így megkaphatják a drága kezelést, írja az atv.hu.

(forrás: ATV, 24.hu)
hirdetés

Könyveink