hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Lesz-e még kórház, mire lesz igazgatója?

November elsejétől szól a kinevezése a makói és szentesi kórház leendő igazgatójának, ám hogy ők kik lesznek, még nem árulta el a fenntartó, a GYEMSZI – írja a  delmagyar.hu.

Csongrád megyében két intézményben nem volt eredményes a március 30-án kiírt és július 2-án kihirdetett, első körös pályázat: a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetben. Mindkettő vezetésére a jelenlegi igazgató pályázott az első kiíráskor. Hogy miért utasították vissza beadványukat, azt a mai napig nem lehet tudni – írja lap, amely úgy értesült, Makóra most is csak egy pályázat érkezett: Baráth Lajosé. Ha a jelenlegi intézményvezetőt most sem nevezik ki, sajátos helyzet áll elő, hiszen a nyári, elutasító levél szerint addig marad a posztján, amíg az új pályázat eredményesen el nem dől.

A makói helyzet azért is sajátos, mert március óta nyilvánvaló, hogy a makói kórházat a vásárhelyivel szeretnék integrálni. Ekkor jelentette be e szándékát Lázár János – akkor még vásárhelyi polgármesterként. Úgy tudjuk, az összevonást pedig január elsejétől tervezik. A kórház-igazgatói pályázatot azonban még önálló intézmény vezetésére írták ki. Vélhetően azért nem volt érdeklődés a poszt iránt, mert ha megvalósul a vásárhelyi kórházzal való integráció, nyilvánvaló, hogy Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház igazgatója vezeti majd az összevont intézményt – ez szintén elhangzott tavasszal – olvasható a delmagyar.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink