hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A nemzeti konzultáció eredményeiről

Legtöbben a maszkviselést támogatják

A kormány hivatalos oldalán közzétette a nemzeti konzultáció részletes eredményeit, amelyeket közjegyző is hitelesített.

Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatják, ezt 83 százalék jelölte meg. Ezt követi a rendezvények korlátozása (79 százalék) és az országhatárok lezárása (szintén 79 százalék). A távolságtartás elrendelését 78 százalék, a védekezéshez szükséges eszközök kiviteli korlátázását 64 százalék, az időseknek fenntartott védett idősávot pedig 62 százalék támogatja. Az ingyenes parkolást és az oktatási intézmények bezárását egyaránt 61 százalék támogatja. Végül a kijárási korlátozásnak 59 százalék a támogatottsága, közli a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A konzultáció mindezeken túl egyértelmű egyetértési pontokat hozott létre számos kiemelt kérdésben. Így a válaszadók döntő többsége egyetértett például abban, hogy a járványügyi készültséget mindaddig fenn kell tartani az egészségügyben, amíg fennáll a járvány visszatérésének kockázata. Abban a kérdésben is széleskörű egyetértés alakult ki, hogy tovább kell erősíteni az idősotthonok járványügyi védelmét. Ahogyan azt is támogatja a válaszadók nagy többsége, hogy ösztönözni kell a hazai termékek, hazai szolgáltatások vásárlását, és népszerűsíteni a hazai turizmust, áll a közleményben.

(forrás: Kormányzati Tájékoztatási Központ, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink