hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Lázár eddig 660 védőnőtől kapott levelet

Sikeresnek tűnik a védőnők március elején indított akciója, Lázár János magasabb bért ígért nekik a 82. Kormányinfón – írja a baon.hu.

Mint arról a MedicalOnline-on elsőként beszámoltunk, a védőnők megelégelték, hogy eddig hiába kérték, sorolják őket is az egészségügyi bértábla hatálya alá. Most személyenként írnak levelet többek között Kövér Lászlónak, a Parlament elnökének és valamennyi alelnökének, Lázár János Miniszterelnökséget vezető, és Balog Zoltán erőforrás minisztereknek. A petícióban, amelyet kézhez kaphat még Rétvári Bence, az Emmi parlamenti és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkára is, arra hívják fel a figyelmet, hogy a védőnői alapilletmény a bérkiegészítéssel együtt jelentősen elmarad a szakellátásban dolgozó felsőfokú végzettségű kollégáktól, a különbség pedig egyre nő az egészségügyiek évenkénti illetményemelése miatt. Mivel mindezt a védőnők diszkriminatívnak tartják, a felhívás címzettjei közé került dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa, és dr. Honecz Ágnes, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke.

Eddig 660 védőnőtől kaptam személyre szóló levelet – mondta Lázár János a 82. Kormányinfón, és azt is megerősítette, hogy a kormány készen áll arra, hogy rendezze a béreket, amelyekről a sajtó cikkezett az elmúlt napokban. A védőnők megkapják a magasabb fizetésüket, a hibát heteken belül helyrehozzuk – fogalmazott a politikus.

(forrás: Baon.hu)
hirdetés

Könyveink