hirdetés
hirdetés
2017. szeptember. 19., kedd - Vilhelmina.
hirdetés

Lázár az orvosi bérekről, képzésről

A csütörtöki „kormányinfón” is kapott az egészségüggyel kapcsolatos kérdéseket  Lázár János kancelláriaminiszter – az ott kifejtett álláspontjáról az MNO számol be.

hirdetés

A  kérésre, hogy Sándor Máriának válaszol-e Orbán Viktor? Lázár úgy reagált:  „nyílt levél nélkül is foglalkozunk az egészségügy problémájával, mégpedig kiemelten. Sok igazság van abban, hogy ennyi pénzért nem lehet normálisan dolgozni, de a társadalom eltartóképességére is tekintettel kell lenni az ügyben”.

Tömeges orvoselvándorlással kapcsolatban pedig azt írja a lap: „a kormány 2010 óta konszolidálta a kórházak adósságát, egy lépésben béremelés volt az orvosoknál, a háziorvosoknál is, rezidenseknek is folyamatosan emelik a járandóságát – szögezi le Lázár. Mivel világszínvonalú az orvosképzés, hatalmas szükség van a magyar orvosokra külföldön, ezért is mennek el sokan. A kormánynak mérlegelnie kell, hány orvost tud képezni, mert ha ekkora az igény, könnyen lehet, hogy többet kell képezni, hiszen ez lehetőség az ország számára. Ez a bérrendezést persze nem oltja ki. A szent imrés altatóorvosok szerinte 1-1,2 milliót kerestek, külföldön ennek háromszorosát keresik, ezzel nem lehet versenyezni” – olvasható az mno.hu-n.

 

(forrás: MNO)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink