2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

KSH: a magyarok alig 15 százaléka oltatná be magát biztosan

A megkérdezettek mindössze 14,9 százaléka oltatná be magát biztosan, ha elérhető lenne az oltóanyag, írja a KSH adatai nyomán a Népszava.

Magas a bizonytalanok aránya, mindössze minden hatodik-hetedik megkérdezett biztos benne, hogy beoltatná magát – derül ki a Népszava szerint a Központi Statisztikai Hivatal friss felméréséből. Eszerint december első hetében 
a válaszadók több mint egyharmada volt elutasító az oltással kapcsolatban.
 
A válaszadóknak csak 14,9 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy tervezi-e beoltatni magát, ha elérhető lesz a Covid-19 elleni oltás. A megkérdezettek 28,3 százaléka talán, míg 35,6 százaléka nem mondott. A válaszadók 21,2 százaléka még nem tudja, vagy nem kívánt válaszolni.
 
A kutatás szerint az oltáshoz való hozzáállást leginkább a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja. A megkérdezettek több mint a fele egyáltalán nem, további egynegyede alig veszi figyelembe az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét. Az oltással kapcsolatos kormányzati kommunikáció és a sajtóban megjelenő információk a válaszadók több mint kétharmadát befolyásolják, a közösségi médiában megjelenő információk pedig kevesebb, mint 60 százalékukat.
(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés