hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Központi integrált gazdálkodást terveznek a kórházakban

Központi integrált gazdálkodási rendszer bevezetésére készül a kormány az állami kórházakban, derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendeletből, amit a Portfolio idéz.

A Kormány 1174/2020. (IV. 22.) Korm. határozata a központi kórházi integrált gazdálkodási rendszer megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről és az ezekhez szükséges források biztosításáról címmel jelent meg kormányhatározat, amivel komoly informatikai fejlesztést készít elő a kormány az egészségügyi ellátórendszerben.

A határozat kimondja: a kormány egyetért azzal, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által fenntartott kórházakban egységes, modern technológiai alapon nyugvó, központi integrált gazdálkodási rendszert kell megvalósítani a Kormányzati Adatközpont felhőtechnológiáján alapuló informatikai környezetben.

Erre a fejlesztésre a dokumentum 8 milliárd forintos forrást irányoz elő.

2020. október 31-ig a belügyminiszternek, az Emmi miniszterrel és a pénzügyminiszterrel közösen már jelentést kell készítenie az informatikai rendszer felállításának eredményéről.

Az "informatikai szakrendszer Kormányzati Adatközpontban történő működtetéséhez szükséges infrastruktúra-környezet kialakításához" a pénzügyminiszternek még az idei költségvetésből 2,967 milliárd forintos forrást kell biztosítania, közli a lap.

 

 

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink