hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Közös kampányba kezd a MOK és az MGYK

Ezer sebből vérzik a sürgősségi ellátás, s mivel más nem igyekszik javítani a helyzeten, ezért közös betegtájékoztató kampányt indít az orvosi és a gyógyszerészi kamara.

A célt egy plakát és egy több oldalas szórólap hivatott szolgálni. Az utóbbi egy-egy oldalon azt sorolja el, hogy milyen panaszokkal érdemes a patikushoz, melyekkel a háziorvoshoz, esetleg a háziorvosi ügyelethez fordulni, s milyen esetekben kell hívni a mentőket vagy felkeresni a legközelebbi sürgősségi osztályt.

A plakátokat különböző egészségügyi intézményekben függesztenék ki, bár érdemes lenne olyan helyszíneken is – például a kormányhivatalokban – elhelyezni, ahol sok ember fordul meg. A többoldalas tájékoztató szórólapok célközönséghez juttatása legjobb helyszínének a gyógyszertárak ígérkeznek. A tájékoztató kampány ötlete egyébként – mondta el Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke – az egyik területi szervezetétől érkezett.

A diagnózis és a terápia meghatározása orvosi feladat, ugyanakkor a gyógyszerészek meghatározott kompetenciával vesznek részt az egészségügyi ellátórendszerben, s nem csak a gyógyszerbiztonságért kell felelősséget vállalniuk, további feladatuk segíteni az öngyógyítást, öngyógyszerelést is – tette hozzá Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Horváth Judit
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink