hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Kórházi fertőzések: felvették a kesztyűt

Sok kérdés van még nyitva, de látszik, hogy tényleg „felveszik a kesztyűt” – mondta a HírTV Egyenesen című műsorában Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke.

Ez a miniszteri rendelet komplex kérdésekre komplex válaszokat – nyilatkozta a kórházi fertőzések visszaszorítását szolgáló jogszabály-tervezetről a HírTV Egyenesen című műsorában Hegedűs Zsolt. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint milliárdos összegbe kerülne biztosítani, hogy mindenhol legyen kézfertőtlenítő. Ha azonban sikerül megelőzni a fertőzéseket, akkor az alkoholos kézfertőtlenítő bőségesen megtérül.

Mint fogalmazott, a rendelet akkor lenne 21. századi, ha biztosítaná a transzparenciát, és nyilvánossá tenné a fertőzések adatait, valamint az erről készülé jelentések tartalmát. Megjegyezte azt is, a rendeletben foglaltak fedezete egyelőre nem látszik a költségvetésben.

„Tudományosan kimutatott tény, hogy a legrosszabbak tulajdonképpen az orvosok. Az orvosok azt gondolják magukról, hogy istenek, de ha egy nővérnek vagy szakszemélyzetnek megmondjuk, hogy igenis, hogy mossunk kezet, akkor az orvosok mindig a leggyengébb láncszem. Nem csak itthon, de Angliában is, ahol dolgozom…” – jelentette ki Hegedűs Zsolt.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink